Phone: +36309729679 Email: janecskoadrian@gmail.com
Balatonkarting Kupa- Time Attack verseny

December 12.-én megrendezzük az I. Balatonkarting Kupa- Time Attack gokartversenyt, ahol a sebességé és az alkalmazkodóképességé lesz a főszerep! A verseny egyben SWS verseny, vagyis a világdöntőre is kijuthatsz!

  • A versenyt több súlycsoportban írjuk ki!
  • A lehető legigazságosabb lebonyolítási rendszert választottuk!
  • A verseny 8*6 perc időmérő futamból fog állni, egy kategórián belül minden versenyző minden gokarttal ugyanannyi időt fog a pályán tölteni.
  • A győztes az a versenyző lesz, akinek a 8 gokarttal futott legjobb köreinek az átlaga a legkisebb, vagyis minden gokarttal a leggyorsabb kör számít az értékelésnél.

Információk a versenyről

A versenyzők az idő ellen fognak versenyezni. Egy adott kategórián belül minden versenyző ugyanolyan hosszúságú időmérő futamokat fog teljesíteni minden gokarttal.

Minden versenyzőnek a gokartonkénti legjobb köre számít bele az értékelésbe. Vagyis, ha egy adott kategóriában 8 gokart szerepel, minden versenyző 8*6 percet tölt a pályán, és minden versenyző esetében a 8 gokarttal futott legjobb köröket adjuk össze (vagyis 8*1 kör). Az a versenyző nyer, akinek a 8 gokarttal futott legjobb köreinek az átlaga a legkisebb.

A versenyen végig kék zászló van érvényben, vagyis a gyorsabb versenyzőt mindig el kell engedni!

Súlyozás

Több súlycsoportba is nevezhetsz. Ahhoz, hogy indulni tudj egy adott súlykategóriában, el kell érned a kategória számára előírt minimális súlyt a versenyfelszereléssel együtt. Nehezebb lehetsz, mint az adott kategória minimum súlya, de könnyebb nem.

A saját súlyodnál magasabb súlyú kategóriában is indulhatsz, a szervezők megengedik, hogy használj plusz súlyokat. Megengedett a pótülés, ólomsúly az ülésben, lábsúly. A szervezőknek meg kell mutatnod a használni kívánt pótsúlyt, és nekik kell jóváhagyni. Ha biztonságosnak ítélik, használhatod.

Kategóriák

Junior: 15 éves korig, súlyhatár nélkül.

1. kategória 70kg alatt

2. kategória 70-80kg

3. kategória 80-90kg

4. kategória 90kg fölött

Amennyiben egy adott kategóriában nincs legalább 6 nevező, úgy a súlyban egymáshoz legközelebb álló versenyzők összevont kategóriában fognak versenyezni.

Versenykiírás

Az első forduló időpontja: 2021.12.12

Időterv

 08:00- 10:00 érkezés, regisztráció, mérlegelés, szabadedzések (opcionális, a nevezési díj nem tartalmazza). Legkésőbb 09:30-ig mindenkinek meg kell érkeznie! 09:50-kor indul az utolsó szabadedzés!

10:00-13:00 Time Attack futamok kategóriánkénti csoportokban. A kategóriák egymást váltják. Minden versenyző 48 percet tölt a pályán 6-8 perces futamokban. Párhuzamosan, egymást váltva futnak a kategóriák. Vagyis, ha négy csoport van, az azt jelenti, hogy minden 4. 6-8 perces futamban fogsz sorra kerülni.

Az időterv (a verseny befejezése) a nevezők számának függvényében változhat, erről a verseny előtt tájékoztatjuk a versenyzőket.

Az általános sportszabályok, zászlójelzések, pályán való viselkedés, a versenyt megelőző eligazításon kerülnek kihirdetésre!

Nevezés

A versenyre bárki nevezhet. A nevezés feltétele minden kategóriában, hogy jártas legyél a gokartozásban és/vagy ismerd a pályát, legalább 42 másodperc alatti kört tudj futni.

A nevezés menete

Küldj emailt a janecskoadrian@gmail.com email címre a nevezési szándékoddal kapcsolatban a kategória és a versenyfelszereléssel együttes súlyod megjelölésével.

Nevezési határidő: 2021.12.10

Nevezési díj a helyszínen fizetendő: 24.000 Ft

A világdöntőre is kijuthatsz

A verseny a Sodi World Series pontversenybe is beleszámít, ami azt jelenti, hogy a Sodi World Finals-ra is kijuthatsz! Az SWS a világ legnagyobb bérgokartos ranglistája! Amatőr és profi versenyzők egyaránt részt vehetnek a versenyeken!

Regisztrálj a versenyekre, és ha te szerzed a legtöbb pontot a Magyar versenyzők közül, képviseld Magyarországot a nemzetközi döntőben! Az eredményeid felkerülnek a Sodi rendszerébe, ahol nyomon tudod követni, hogy hol állsz a nemzeti és a nemzetközi értékelésben.

Bármennyi versenyen részt vehetsz, a világdöntőre szóló kvalifikációba a Senior kategóriában a legjobb 10, a Junior kategóriában a legjobb 8 eredményed számít bele.  Mindkét kategóriából 1-1 versenyző jut ki a világdöntőre.

A Junior kategória 7-14 éves korosztálynak, a Senior 15 év fölötti versenyzőknek szól.

Az SWS regisztráció, feliratkozás menete

1. Regisztrálj a következő oldalon: https://www.sodiwseries.com/en-gb/ a jobb felső sarokban a Log in- fülre kattintva. Ha már van regisztrációd, itt tudsz bejelentkezni.  Affiliated track-nak válaszd a Balatonkarting pályát. A regisztráció ingyenes.

2. A következő versenyek listáját megtalálod a felső menüsor SWS -> RACES fülre kattintva. A track menüt lenyitva keresd ki a Balatonkarting pályát, a nagyítóra kattintva látod a következő versenyek listáját.

Direktlink: https://www.sodiwseries.com/en-gb/tracks/balatonkarting-939.html

3. A versenyek listája közül, ha rákattintasz bármelyikre, átdob egy újabb oldalra, itt találod az információkat az adott versenyről, nevezési díj, időterv, maximális nevezők száma, súly, rövid leírás. Nevezz a saját súlyodnak megfelelő súlycsoportba, több kategóriába is nevezhetsz.

4. Ha részt akarsz venni az adott versenyen, a kék színű +Preregister fülre kattintva tudsz helyet foglalni magadnak. Azért fontos minél előbb előregisztrálni, mert ha betelnek a helyek már nem tudsz részt venni az adott versenyen. A versenyről ugyanitt le is tudsz iratkozni, ha meggondoltad magad.

Ha már nem tudsz nevezni az SWS oldalon, de szeretnél jönni, írj email a 6. pontban megadott email címre.

5. A Balatonkartingon rendezett versenyekre legkésőbb a versenyt megelőzően két nappal regisztrálj be a 4-es pontban leírt módon. A versenyeket a Sodi szabályzata alapján akkor rendezzük meg, ha az adott kategóriában legalább 6 induló van.

6. Bármilyen kérdéssel kapcsolatban küldj emailt a janecskoadrian@gmail.com email címre.

7. Kövesd nyomon, hogy hol állsz a nemzeti és nemzetközi rangsorban. https://www.sodiwseries.com/en-gb/rankings/

 

 

Vélemény, hozzászólás?