Telefon: +36309729679 Email: janecskoadrian@gmail.com
A GTC téli kupán is az élen

A GTC téli kupán is az élen

 

Az elmúlt hétvégén megkezdődött az öt fordulóból álló GTC téli kupasorozat a G1 Asiacenterben, melyen én versenybírói szerepet töltöttem be, illetve négy versenyzőm is részt vett a versenyeken.

A lebonyolítás a következő: mindenki két sorsolt géppel teljesíti a kétszer nyolc perces időmérőt, az első futam rajtsorrendje a két géppel futott egy-egy legjobb kör átlaga alapján alakul ki. A második futamon az első hat helyezett fordított sorrendben indul. A versenyt az nyeri akinek a két 18 körös versenyen elért eredményeinek összege a legkisebb, pontegyenlőség alapján az első futam eredménye a súlyosabb. 

A három kategóriából kettőben indultak a versenyzőim, a Juniorban és az egyesben. A juniorok között az idei évben a HCK-ban újoncként kis híján bajnokságot nyerő Szabó Ádám magabiztosan, 3 tizedmásodperces előnnyel nyerte az időmérőt, majd az első futamot is behúzta. A második futamon a negyedik helyig tudott felkapaszkodni és az összetett győzelem ezzel az övé lett. Mihalidesz Máté két harmadik helyet szerzett és összesítésben épphogy lecsúszott a dobogóról, negyedik lett.

Az egyes kategóriában Szabó Zalán szerezte meg az edzéselsőséget Ferenczy Dominik előtt. Zalán a HCK-ban újonc évében okozott meglepetést és végzett a dobogón, Dominik pedig már versenygokartos szezont futott közben egy SWS világdöntővel, és valahányszor visszajön bérgokartozni számíthat a támogatásomra. Az első futamot Zalán magabiztosan nyerte miközben Dominiknak védekeznie kellett, egy pillanatra ki is csúszott a kezéből a második hely, de sikerült visszaszereznie. A második futamon aztán az ötödikről egészen a második helyig kapaszkodott fel és szerezte meg az összetett elsőséget Zalán előtt, aki az ötödik helyen zárta a fordított rajtsorrendes futamot többszöri oda-vissza előzés után Ficza Ferenc előtt.

Gratulálok a versenyzőimnek, folytatás december hetedikén. Aki szeretne velem készülni a versenyt megelőző pénteki szabadedzésen keressen meg bátran!

 

Vélemény, hozzászólás?