Telefon: +36309729679 Email: janecskoadrian@gmail.com
A Hungaroringen folytatódott a bajnokság

A Hungaroringen folytatódott a bajnokság

 

Kicsit elmaradtam a versenyeinkről szóló hírekkel. Az OAGB-HCK szezon két futam után állt le a vírus miatt, és kéthónapos szünet után az elmúlt hétvégén a Hungaroringen folytatódott. Idén is sokan szavaztak nekem bizalmat mind edzőnek. Íme egy kis aktuális betekintés csapatunk életébe.

A HCK bajnokság Junior és egyes kategóriájában Szabó Ádám immár egy év tapasztalattal a háta mögött lehengerlő teljesítményt nyújtott az Asiacenterben és a Hungaroringen is. Egyik kategóriában sem tudta őt legyőzni senki, egyik futamon sem, vagyis 100 %-os teljesítménnyel vezeti mindkét kategória bajnokságát! Mihalidesz Máté az elmúlt futamot kihagyta, a Junior kategóriában áll jobban, az Asiacenterben rendezett mindkét futamon a második helyet szerezte meg.

A kettes kategóriában Nagy Levente a második futam előtt bízott meg azzal, hogy legyek az edzője. Egy nagyon jó alapokkal rendelkező versenyzőt ismertem meg, aki az elmúlt két futamon második helyeket szerzett, és a bajnokságban is ezt a pozíciót foglalja el. Véleményem szerint a bajnokság egyik, vagy ha úgy tetszik, másik fő esélyese lesz Hange Laci mellett. Levente e-sportban is jó, amit azzal bizonyított, hogy második helyen végzett egy virtuális gokartbajnokságban.

A hármas és négyes kategóriában Gáncsos Józsival 2017 után újra együtt dolgozunk a sikerekért. A négyesben a 2. futamon megszerezte első győzelmét, és mindkét kategória bajnokságát vezeti. Legnagyobb ellenfelei között vannak “csapattársai” is, például Zsikla Norbert, aki az idei évben mutatkozott be a HCK-n. Már az első alkalommal, amikor edzésre jött hozzám, és a gokartozás fizikai összefüggéseit, trükkjeit tanítottam neki, láttam, hogy vele is a bajnoki címért fogunk küzdeni, hiszen remek érzékekkel rendelkezik. Norbi mindkét kategóriában 3 pont lemaradással áll a bajnokság második helyén, még előtte áll első HCK-s futamgyőzelme. A hármas kategória további érdekessége, hogy Nagy Levente itt is indul és csupán 6 pont a lemaradása az élen álló Józsitól, ezzel a harmadik helyről várja a folytatást.

Továbbá idén csatlakozott a csapatomhoz Mátyás Tamás és Hetesi Endre, mindkettejüknek volt egy kihagyott futamuk, és a Hungaroringen a 6. illetve 9. helyen végeztek. A következő futam pedig a kedvenc pályájukon, Csömörön lesz, ahol tavaly az első két helyet szerezték meg.

A HCK sajátossága, hogy minden évben a kategóriánkénti első három helyezett felkerül az OAGB mezőnyébe, és nem indulhat többet a HCK-n, így a tavalyi év végén az én versenyzőimmel is ez történt. Kivéve a Juniorokat, akikre nem vonatkozik a kötelező fellépés. A lényeg, hogy új versenyzőkre volt szükségem ahhoz, hogy az eddigi évekhez hasonló sikereket érhessünk el, és úgy néz ki, kölcsönösen megtaláltuk egymást! Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy 5 kategóriából 4-ben az én versenyzőim vezetik a bajnokságot.

A HCK-hoz hasonlóan az OAGB-n is folytatódik a bajnokság, a tavalyi HCK-ból többen is felléptek ebbe a kategóriába a versenyzőim közül, a mezőny kemény, az első három futamon ennek ellenére szép eredményeket értünk el.

Szabó Zalán idén lépett fel a HCK-ból az OAGB-be és máris berobbant az élmezőnybe, a kettes kategóriában futamgyőzelemmel kezdve OAGB-s pályafutását. Az egyes kategóriában némi plusz súllyal versenyezve a második helyen áll a bajnokságban, valamit a kettesben is. A kettest Németh Bálint vezeti az elmúlt két futamot behúzva. A kategória szépsége számomra, hogy mindhárom futamot az általam felkészített versenyzők nyerték meg. Az egyesben Oszlár Dominikkal is foglalkozom, aki dobogóval indított az Asiacenterben és jelenleg az ötödik helyen áll a bajnokságban. Az elmúlt futamon, a Hungaroringen nem volt szerencséje az időmérőn az erősödő esővel.

Budai Laci az idén a hármas és négyes kategóriába nevezett, mindkettőben két-két dobogós helyezésnél tart, a hármasban a negyedik, a négyesben a harmadik helyen áll a tabellán. Véleményem szerint a hármas az egyik legkeményebb kategória az idén a bajnokokat felvonultató SuperGP mellett. Laci a Hungaroringen második és harmadik helyet szerzett. Prágai Erwin a négyes kategóriában a Hungaroringen megszerezte első dobogóját, és a bajnokságban is az előkelő negyedik helyet foglalja el a HCK tavalyi bajnoka.

Az Endurance bajnokság is megkezdődött, ahol Bálint és Laci csapattársak, az Asiacenterben a negyedik helyen végeztek, a Hungaroringen pedig megszerezték a győzelmet, 1 kör előnnyel a Prágai-Támba páros előtt, és közel két körrel megelőzve a Fantastic4-t. Eredményükkel ebben a pillanatban vezetik az Endurance bajnokságot. Én és Barna Krisztián az elmúlt két évben megnyert Endurance bajnoki címek után kiszálltunk a kategóriákból a külföldi versenyek miatt, de edzőként újra átélhettem a győzelem örömét ebben a kategóriában is! 

Erős folytatást várok Csömörön!

Vélemény, hozzászólás?