Phone: +36309729679 Email: janecskoadrian@gmail.com
Gokartozásról mindent- Intenzív felkészülés a jövő szezonra!

Gokartozásról mindent – Intenzív felkészülés a jövő szezonra!

Szeretnél a maximális elméleti és vezetéstechnikai tudással nekivágni a következő versenyszezonnak?! Vegyél részt a minden technikára kiterjedő – 6 alkalommal, 6 pályán zajló- elméleti és gyakorlati oktatássorozaton! A tanultakat edzői instrukcióival azonnal átültetheted a gyakorlatba, közvetlen az elméleti előadás után.

Helyszínek és időpontok:

December 20

vasárnap

15:00

Extrém magas tapadás

G1 Asia Gokart Center

A pálya honlapja
Szervezés alatt

szombat

10:00

Alacsony tapadás

Gokart Sportaréna

A pálya honlapja
Március 28
vasárnap

13:00

Fékezési technika

DCkarting

A pálya honlapja
Szervezés alatt

szombat

10:00

Egy pálya, két vezetési stílus

Gokartmania Győrzámoly

A pálya honlapja
Február 21

vasárnap

10:00

A kanyarcsúcspont meghatározása

Szeged Gokart

A pálya honlapja
Szervezés alatt

szombat

10:00

Bónusz

Záró alkalom

Helyszín később

Az eseménynaptárt ITT találod!

Tematika:

A résztvevők a különböző vezetéstechnikai elemek helyes kivitelezését fogják begyakorolni az erre legalkalmasabb pályákon. Valamint megismerik a helyes kivitelezés elméleti és fizikai hátterét. A cél, hogy a gokart minden tartalékát ki tudják használni, tisztában legyenek a fizikai határokkal, megértsék, hogy az adott pályán adott körülmények között hogyan lehetnek a leggyorsabbak, milyen technikát kell alkalmazniuk. A gyakorlat során az ehhez szükséges reflexeket csiszoljuk.

Esemény felépítése:

Az adott oktatási naphoz tartozó elmélettel kezdünk, majd 3 menet gyakorlás következik (plusz meneteket lehet vásárolni), a menetek között szünetekkel és további instrukciókkal javítva a vezetést. Minden menetben más és más feladatot kapnak a versenyzők, hogy éppen mire kell irányítani a figyelmüket, mit kell tökéletesen végrehajtani. Közben az oktató a pályán való munka sikerességét értékelve kitölti a szintfelmérő lapot, ami pontos képet ad a versenyzőnek arról, hogy mely területen milyen szinten teljestített az adott napon, milyen irányban kell fejlődni.

Minden alkalommal lesznek új témák. Egyes elemek újra előkerülnek, csak másfajta tapadási viszonyok között, ami jól mutatja majd, hogy mennyire sikerül alkalmazni a tudást más körülmények között.

Főbb témakörök:

  • A fékezés és gázadás helyes technikája.
  • A kanyar mindhárom fázisában a sebesség maximalizálása.
  • Hogyan vigyünk extra sebességet a kanyarba? Hogyan nyerhetünk időt a kanyar közepén? Hogyan maximalizáljuk a kanyarkijáratot?
  • Mi a tapadás? Hogyan használjuk ki a tapadást?
  • Hogyan változtassuk meg a vezetési stílusunkat és az íveinket, ha több a tapadás? Hogyan ha alacsony a tapadási szint?
  • Az alul és a túlkormányzottság kezelése mindenféle tapadási viszonyok között, különböző egyensúlyi helyzetekben, gyors és lassú kanyarokban.
  • Hogyan használjuk ki a rendelkezésünkre álló technikát, mik a gokart azon tulajdonságai, amiknek ismerete elengedhetetlen ahhoz, hogy a határon autózzunk?
  • Hogyan használjuk a testünket, hogyan üljük, milyen intenzíven kormányozzunk különböző helyzetekben?
  • A fente említett témákhoz kapcsolódó alapos elméleti háttér (tapadás, ideális ívek, súlypont változás, esős ívek és sok más).

Jelentkezés:

A janecskoadrian@gmail.com email címen vagy a 06309729679-es telefonszámon az esemény tervezett időpontja előtt minimum 2 nappal. Célszerű végigjárni az egész sorozatot, de az egyes előadásokra külön is lehet jelentkezni. Változatos pályák és feltételek mellett érheted el, hogy minden körülményből a legjobbat hozd ki.

Díj:

Az elméleti oktatás és a helyszíni gyakorlati edzés az instrukciókkal 15.000Ft +3 menet díja (kb. 6000Ft, a pálya aktuális díjai alapján, az adott esemény kiírásában fog szerepelni a pontos ár).

+ Ajándék: ingyenes záró előadás és edzés, a teljes előadássorozaton való részvétel esetén. (A 3 menet díja a résztvevőt terheli).

Vélemény, hozzászólás?