Telefon: +36309729679 Email: janecskoadrian@gmail.com
Osztrák egyéni bajnokság

Osztrák egyéni bajnokság

 

Január 6-án részt vettem a második évben megrendezésre kerülő Austrian “Indoor Einzel Meisterschaft” nevű versenyen a pozsonyi Kart One Arénában. A versenyen az Austrian Indoor Masters csapatbajnokságon résztvevő versenyzők közül vettek részt jópáran.

A versenyzők két kategóriába tudtak nevezni, Race és Gentleman, én az előbbiben indultam 18 másik versenyzővel együtt. A bajnokság „gyorskör” jellegű volt, azaz minden versenyző ment minden géppel 6 percet, és az összes gokarttal futott leggyorsabb körök átlaga határozta meg a végeredményt. Vagyis ez volt az a verseny, ahol kiderült ki mennyire gyors az adott körülmények között az adott napon, nem a gokartok leosztása vagy a szerencse számított. A súly 85 kilogrammban lett meghatározva. A mi kategóriánkban közel két óra volt a pályán töltött idő.

Tavaly 4. lettem, ezúttal átlagosan 0,135 másodperc lemaradással a második helyen végeztem Cristoph Klammerberger mögött és Lukas Hahn előtt. A mezőnyben szerepelt a kétszeres világbajnok Werner Trügler is. Mi magyar versenyzők heten voltunk, közülük hárman is bejutottak a top10-be, Schreiber Roland 7. Sas Norbert 10. lett, Fényes Tibor pedig 5. a Gentleman kategóriában, amit Roman Schneider nyert meg.

Íme néhány kör a pályáról.

Vélemény, hozzászólás?