Phone: +36309729679 Email: janecskoadrian@gmail.com
A HCK-n és az OAGB-n is győzelemmel kezdtük a szezont

Február 13-14-én a G1 Asia Gokart Centerben rajtolt el az idei Hobby Cart Kupa és az Országos Amatőr Gokart Bajnokság mezőnye, sikeres hétvégén vagyunk túl!

A HCK bajnokságban több új versenyző is csatlakozott a csapatomhoz és szavazott bizalmat a Gokartedzés nyújtotta felkészítésnek. A hármas kategóriában Kis Norbert szerezte meg a pole pozíciót, és a versenyen sikerült megvédeni a pozícióját Szána Iván támadásaival szemben. Norbival a verseny előtt egy héttel kezdtük meg a közös edzést, és ennél jobban nem is indulhatott volna a közös munkánk.

A négyes kategóriában Holczer Péter a 8. helyről indulva a rajtnál veszített egy pozíciót, amit néhány körrel később egy szép előzéssel az első kanyarban vissza tudott szerezni. Később Kis Norbert és Horváth Dominik koccanását tudta kihasználni és a 6. helyen végzett.

A kettes kategória mezőnye bizonyult a legszorosabbnak az időmérő edzésen, a 14 főt számláló A-döntő mezőnye 0,415 másodpercen belül zárta az időmérést. Itt Trombitás Anna indult a csapatból, a 7. helyről. A verseny végéig együtt maradt a mezőny eleje, és Anna egy előzést követően a 6. pozícióban látta meg a kockás zászlót. Ebben a kategóriában még Takács Márton csatlakozott a csapathoz, aki pénteken járt először a pályán és a 3. helyet szerezte meg. Márton az egyes kategóriában is indult, ott a 4. helyen intették le.

A Junior kategóriában Horn Lilla idén csatlakozott a csapathoz, az első futam előtti edzést ki kellett hagynia egy testnevelés órán szerzett kézsérülés miatt. A verseny előtt azonban alapos elméleti felkészülést végzett, a pálya trükkjeit jól elsajátította a korábbi edzéseken, a verseny napján pedig nagyon gyorsan felvette a ritmust. Olyannyira gyors volt a nehézségek ellenére, hogy csupán 0,011 másodperccel maradt le a pole pozícióról. A versenyen nem kímélték az ellenfelek, veszített pozíciót, illetve az élmezőnyben kiforgatás is történt, Lilla végül a 3. helyen zárt. Ugyanebben a kategóriában Kanalovics Olivér egy szép előzést bemutatva a 6. helyen zárta a versenyt, amiből egy visszasorolást követően az 5. pozíció lett az övé.

Vasárnap rendezték az Országos Amatőr Gokart Bajnokság 1. futamát, ebben a mezőnyben négy kategóriában indultak a Gokartedzés versenyzői.

Az egyes kategóriában a 3-4. helyeket szereztük meg Szabó Ádámmal, aki HCK 1-es és Junior kategóriák bajnokaként lépett fel a bajnokságba, és Németh Bálinttal. Ugyanitt a 5-6. helyek is a Gokartedzés csapatához kerültek Oszlár Dominik és Ferenczy Dominik révén.

A kettes kategóriában kettős győzelmet arattunk, Németh Bálint nyert, még Szabó Zalán lett a második. Bálint a versenyen lélegzetvételnyi előnyt tudott kiautózni Zalánnal szemben. A 6. helyen a HCK-ból fellépő Nagy Levente végzett a korábbi Junior bajnokom, és az idén a bérgokartozásba visszatérő Ferenczy Dominik előtt. Tóth Bence szintén a HCK-ból érkezve 10. hellyel mutatkozott be az ország első számú bérgokart bajnokságában.

A hármas kategóriába a HCK tavalyi 3-4-es kategóriák bajnokaként lépett fel Zsichla Norbert, aki az Országos Bajnokságon igen sikeresen mutatkozott be. A 3. helyről indult és ebben apozícióban is végzett egy olyan versenyen, ahol végig együtt maradt az álmezőny, előre és hátra is kellett figyelni. Norbi a négyes kategóriában is az élmezőnyben szerepelt, itt 5. helyen zárt.

Folytatás három hét múlva, a jövő héten pedig a Karting365 bajnokság első fordulóján vesz részt a csapat!

Vélemény, hozzászólás?