Telefon: +36309729679 Email: janecskoadrian@gmail.com
Az első verseny váltós géppel

Az első verseny váltós géppel

 

2014. szeptemberében, az olaszországi Misanóban a PGK-Z International Championship 4. fordulóján vett részt Adrián egyedüli magyarként.

„Óriási élmény volt az F1-hez hasonló váltóval szerelt 6 sebességes gokarttal versenyezni. Először vezettem váltós gokartot, de nagyon élveztem, és viszonylag gyorsan hozzá is szoktam. 3×10 perc edzést mentem, ennyi időm volt arra, hogy megtanuljam a gépet és a pályát. A pálya persze a többieknek is új lehetett, de a gokarttal több tapasztalattal rendelkeztek azok, akik a többi fordulón és a teszteken is részt vettek” – fogalmazott Adrián első benyomásairól.

A vasárnapi edzést a 11. helyen zárva töretlen optimizmussal és küzdőszellemmel vágott neki az elődöntőnek, amit aztán a 3. helyről indulva sikerült is megnyernie egy látványos és izgalmas, oda-vissza előzgetős csata után. Ennek az A döntőbe jutás volt a tétje – küldetés teljesítve.

A döntőben szintén a 3. rajthelyet szerezte meg, ám a futam számára kissé csalódást keltően alakult, így elszálltak a dobogóhoz fűzött remények. Majd visszajöttek, de végleg tovatűntek.

„Sajnos apróbb technikai problémáim adódtak, a váltó néha üresbe kapcsolt, ezért csúsztam vissza az 5. helyre. Innen feljöttem 3.-nak, de végül a problémák miatt az 5. lettem. Csupán egy apró elektronikai jellegű hibáról lehetett szó, ez benne van a pakliban, a gokartom egyébként kiváló volt, és a győzelem sem lett volna elérhetetlen, így egyáltalán nem vagyok csalódott, sőt, remek versenyeket vívtam” – foglalta össze.

A misanói futamra a saját nevével fémjelzett gokartokat biztosító Paolo Gagliardini – többszörös olasz és Európa-bajnok – a verseny másnapján egy privát tesztre invitálta Adriánt saját pályájára, Cameranóba, amely a 2015-ös teremgokart-világbajnokság helyszínéül szolgál, ezért tapasztalatszerzésnek kiváló alkalomnak ígérkezett.

Vélemény, hozzászólás?