Telefon: +36309729679 Email: janecskoadrian@gmail.com
Főpróba a világbajnokságra Cameranóban

Főpróba a világbajnokságra Cameranóban

 

A PGK-Z International Championship idei második futama május 17-én, Cameranóban egyértelműen az utolsó igazi felkészülési lehetőséget kínálta a versenyzőknek a júliusi világbajnokságra, hiszen ezen a pályán, ezen a gépekkel a következő futam már az éles bevetés.

A hazai versenyzők leszorultak a dobogóról, a legjobb olasz 6. lett

Adrián egy évvel korábban egy teszt keretein belül ismerte meg a kinti-benti aszfaltcsíkot, mely egyből nagy kedvencévé vált. Épp ezért a gokartba pattanva egyből olyan időket villantott, hogy hamar megdöntötte a pályacsúcsot – ez aztán a nap későbbi részében még tovább javult, Adrián is egyre lejjebb faragta köridejét. Az edzéseken többnyire az első helyen lehetett látni a nevét a tabellán.

Az időmérő után a versenyzőket két elődöntőbe osztották, Adrián az A csoportba került. A 12 körös futamot a 2. helyen zárta a belga Giovanni Bacellieri mögött, aki nem mellesleg a friss Európa-bajnok. Ez a helyezés garantálta az A döntőbe jutást.

A döntőben Bacellieri sima rajt-cél győzelmet aratott a lengyel Remigiusz Drzazga előtt, mögöttük viszont ádáz küzdelmet vívott Adrián és a dán Ian Andersen a bronzéremért. A 3. helyről rajtolva a magyar versenyzőre folyamatosan közeledett Andersen, és nem teketóriázott, amikor Adrián elvétette az egyik kanyart. Őt azonban nem olyan fából faragták, hogy feladja a küzdelmet, még ha köztudott is, hogy rendkívül nehéz előzni ezen a szűk helyszínen anélkül, hogy a másik hibázna. Andersen márpedig nem hibázott. Végül Adrián megtalálta a módját, hogyan menjen el ellenfele mellett: határozott, de tiszta és fair előzést láthattak tőle, tehát egy harmadik helyért járó trófeával búcsúzott Cameranótól. Folyt. köv. júliusban…!

Vélemény, hozzászólás?