Telefon: +36309729679 Email: janecskoadrian@gmail.com
Sima út vezetett az elődöntőbe három győzelemmel

Sima út vezetett az elődöntőbe három győzelemmel

 

Szombat este véget értek az előfutamok. Adrián három győzelemmel és három másik dobogós helyezéssel büszkélkedhet. Pontjai révén bőven bekerült a legjobb 54 közé, akik az elődöntőt vívják vasárnap.

6. forduló

A második helyről indult Adrián, Grooten, aki a 4. helyről startolt, hamar megelőzte. Ellenfele ugyan elrontotta az időmérőjét, de valójában gyorsabb volt, ezért Adrián nem is bocsátkozott vele csatába. Nem sokkal később Adrián defektet kapott, emiatt egy teljes kört lapos gumival kellett mennie. A gépcserénél kb. 13 másodpercet vesztett, visszacsúszott a 10. helyre, majd onnan már csupán egy helyet tudott visszahozni, kilencedikként intették le. A 4. hely, de akár a dobogó harmadik foka is elérhető lett volna a defekt nélkül.

7. forduló

A rossz eredményt hamar felejtette az újabb győzelem. Adrián kényelmesen megszerezte a pole pozíciót, a versenyben futott leggyorsabb kör is az övé volt – ezekért egy-egy pont jár; és fölényes győzelmet aratott.

8. forduló

Az 5. helyről kezdett Adrián, majd a rajt után, a harmadik kanyarban érintőre vette a falat, valószínűleg a hátulról érkező versenytársa pöccintette meg. A legjobb 10 versenyzőn kívül került az incidens után. A második körben máris a boxban volt, hogy teljesítse a kötelező kiállást. Előzött néhányat a pályán, de volt, akik elé a boxkiállás révén került. Végül egy 4. hellyel bővült az eredménylistája. A versenyben futott leggyorsabb körért megint járt egy plusz pont Adriánnak.

9. forduló

A 2. helyre kvalifikálta magát Adrián, és ezt a futamon is végig tartotta, a mögötte érkező nem tudott hozzá elég közel kerülni, viszont ő sem érte utol az első helyezettet.

10. forduló

Az utolsó előfutamon ismét meglett a pole pozíció, amit 20 perc elteltével Adrián győzelemre váltott.

Az összesítésben végül a 11. helyen áll az előfutamok után 295 ponttal. A másik magyar, Fényes Tibor a 114. helyen végzett 190 ponttal. Adrián csapattársai közül ketten jutottak be az elődöntőbe: Logan Kelvin a 9., Jon Kimbrell a 30. hellyel ment tovább. Werner Trüglernek sajnos befejeződött a vb, így az ő pontjaira a továbbiakban nem számíthat a csapat – 61. lett.

Vélemény, hozzászólás?