Telefon: +36309729679 Email: janecskoadrian@gmail.com
Díjkiosztó: számos különdíjjal tértünk haza

Díjkiosztó: számos különdíjjal tértünk haza

 

Az Asia Center Gyémánt termében január 4-én tartott díjkiosztó ünnepségen pontot tettünk az MNASZ OAGB, HCK és Endurance bajnokságok 2019-es versenyszezonjára. 3 bajnoki cím és 9 összetettbeli dobogós helyezés a mérleg egyéniben, valamint az Endurance bajnokság első két helye is hozzánk került.  Talán ennél is nagyobb siker a 7 különdíj, amit elhoztunk.

Mindenkinek gratulálok ehhez a fantasztikus szezonhoz!

Különdíjak (HCK)

Németh Bálint „Az év legeredményesebb versenyzője” Ez a díj azt a versenyzőt illeti, aki a legmagasabb pontátlaggal rendelkezett a 2018-as év során. Bálint volt az egyetlen versenyző a HCK-ban, aki 200 pont fölé tudott kerülni, azt viszontmindkét kategóriában, ahol elindult (227 illetve 202 pont).

Prágai Erwin „Az év versenyzője” Ezt a díjat az a versenyző kapta, aki kategóriától függetlenül a legkiemelkedőbb teljesítményt mutatta fel 2018-ban. Erwin magabiztosan harcolt a bajnoki címért, volt technikai hibája, de túllépett rajta, olyan futamokat is meg tudott nyerni, amikor nem az első helyről indult. Azonban ami a legjobban mutatja elszántságát az nem más, minthogy 2017-ben a szezon elején 122 kg volt, 2018-ra pedig 96 kg-ra fogyott, elérve a kategóriája alsó határát.

Kovács Tamás „Az év legtöbbet fejlődő versenyzője” A díjat az a versenyző kapja, aki a legtöbbet fejlődött az év során. Tamás 2018-ban a 7. helyen végzett a bajnokságban, dobogós helyezés nélkül. Idén két kategóriában 2-2 győzelem, 6-5 dobogós helyezés, bajnoki 2. és 3. hely a mérlege, ami önmagáért beszél. Az idény bizonyos szakaszaiban a bajnoki címre is esélyes volt.

Szabó Ádám „Az év újonc versenyzője” Újonc szezonjában mindössze 1 ponttal maradt le a bajnoki címről, így ez a díj nem is kerülhetett volna máshoz.

Mihalidesz Máté „Az év sportembere” Mátét két versenyen is technikai hiba sújtotta és kényszerítette a verseny feladására, azonban igazi sportemberhez méltó módon viselte a balszerencsét.  Mindkétszer dobogós helyezést veszített el.

Szabó Ádám „Az év ellenfele” Az év ellenfele díjat az a versenyző kapja, aki kategóriától függetlenül a legjobban meg tudta nehezíteni a bajnok életét a bajnoki cím megszerzésében. Ádám mindössze 1 ponttal maradt alul Soproni Andrással szemben, az utolsó futamon nagy tét mellett aratott magabiztos futamgyőzelmet.

Szabó Zalán „Az év leggyorsabb kör bajnoka” Ezt a díjat idén vezették be, a bajnokság pontozása szerint összegezték a leggyorsabb körökben elért sorrend szerinti helyezéseket futamonként. Ebben pedig újonc szezonjában Zalán lett a legeredményesebb a HCK teljes mezőnyét tekintve. Egy olyan versenyzőhöz került a díj aki egyes versenyeken kiemelkedően jól teljesített és kategóriáján belül ugyanannyi futamgyőzelmet szerzett, mint a bajnok.

Az eredmények felsorolásába azokat a kategóriákat vettem bele versenyzőnként, ahol legalább a futamok 75%-án elindultak. Ezen kívül voltak „kiruccanások” másik kategóriákba, Pintér Krisztián még két kategóriában indult és dobogós helyezéseket szerzett, az egyesben például négy indulásból háromszor, de mivel kevés futamon indult így abban a kategóriában nem releváns az eredménye.

Eredmények:

Hobby-Cart Kupa

Junior kategória

Szabó Ádám 2.

Mihalidesz Máté 3.

I . kategória (60kg)

Szabó Zalán 3.

Mihalidesz Máté 7.

II. kategória (75kg)

Németh Bálint 1.

Pekoli Márk 7.

III. kategória (85kg)

Németh Bálint 1.

Kovács Tamás 2.

IV. kategória (95kg)

Prágai Erwin 1.

Kovács Tamás 3.

 

Országos Amatőr Gokart Bajnokság

I. kategória (75kg)

Pintér Krisztián 4.

Támba Zoltán 5.

III. kategória (85kg)

Támba Zoltán 6.

IV. kategória (95kg)

Budai László 2.

Super GP

Budai László 4.

 

OAGB Endurance bajnokság

Hungry Hungarians (Barna Krisztián, Janecskó Adrián) 1.

NBL Team (Németh Bálint, Budai László) 2.

Vélemény, hozzászólás?