Telefon: +36309729679 Email: janecskoadrian@gmail.com
Minden kategóriában győzelem vagy dobogó a Kartfarmon

Minden kategóriában győzelem vagy dobogó a Kartfarmon

 

Augusztus 29-30.-án a Kartfarmon folytatódott a HCK és OAGB bajnokság, mindkét napot sikeresen zártuk, több győzelem és dobogós helyezés lett a mérlegünk. 

Szabó Ádám 7. győzelmét aratta a Junioroknál

 

A HCK Junior kategóriában Szabó Ádám az idei 8. futamon a 7. győzelmét szerezte. A pole pozícióból indulva azonban a versenye közel sem volt sétagalopp. Hagymási Brúnó többször is mellé tudott érni, Ádám azonban a leglehetetlenebb tűnő helyzetekből is elsőként tudott kijönni és besöpörte a futamgyőzelmet.

Az egyes kategóriában szintén Szabó Ádám képviselte a csapatot, a 4. helyről rajtolva egy, a verseny elején bemutatott külső íves előzést követően állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

A kettes kategóriában Nagy Levente nyerte meg az időmérő edzést, és a futamot is. Ebben a kategóriában ez volt az első győzelme, a hármas kategóriát is ideszámolva pedig az elmúlt négy verseny alatt a harmadik. Tóth Bence Ákos indult a harmadik helyről, egy pozíciót veszítve negyedik lett. Trombitás Anna a 13. helyről startolva három előzést is be tudott mutatni, amivel a 10. helyre jött fel a leintésnél.

Nagy Levente két kategóriában is vezeti a bajnokságot

 

A hármas kategóriában Gáncsos József indult a pole pozícióból, de végül Boa András meg tudta előzni a verseny végén, így Józsi a második helyen ért célba.

A négyes kategóriában Zsichla Norbert nyerte az időmérő edzést, mindössze 2 ezredmásodperccel megelőzve Boa Andrást. A versenyen Norbi megismételte Drivingcampben aratott sikerét, és egy szoros versenyen szerezte meg újra a győzelmet.

Zsichla Norbert a Driingcamp után duplázott

 

Az OAGB szombathoz hasonlóan számtalan dobogós eredményt hozott, valamint két kategóriában sikerült győzelmet elérni.

Az egyes kategóriában Szabó Ádám, (a HCK-n Junior és egyes kategóriás versenyzőm) ezen a futamon mutatkozott be az OAGB-ben. Ezt máris egy kiváló eredménnyel tette, a harmadik helyről indulva második helyen ért célba, a másik két versenyzőm, Oszlár Dominik és Szabó Zalán előtt.

A kettes kategóriában Németh Bálint indult az első helyről, Szabó Zalán a másodikról, és a versenyen is ebben a sorrendben értek célba. Az idei évben ez volt a harmadik alkalom, hogy kettős győzelmet arattak, legutóbb épp Zalán vezetésével.

Németh Bálint és Budai László kettős győzelmet hozott a hármas kategóriában

 

A hármas kategóriában a ketteshez hasonlóan kettős győzelmet értek el a versenyzőim. Itt is Németh Bálint nyert, a második helyen pedig Budai László ért célba, mindössze 0,292 másodperccel Bálint mögött. 

A négyes kategóriában Budai László a negyedik helyről indult és egy parádés előzéssel sikerült megszereznie a második helyet egy rendkívül izgalmas futamon. Laci a negyedik helyen haladva, Kacskovics Krisztián és Demény Marcell csatáját kihasználva a célegyenesre ráfordító kanyarban tudta mindkettejüket egyszerre megelőzni egy szenzációs aláfordulással!

Budai László előzés közben

 

A SuperGP kategória zárt a napot, ahol a pole pozíciót Németh Bálint szerezte meg. Bálint 100%-os teljesítményt nyújtott az időmérőn, három kategóriában indulva ért el három edzéselsőséget. Bálint az első futamot megnyerte, a fordított rajtsorrendű másodikon pedig a harmadik helyre jött fel, ami az összesített második helyezést jelentette számára.

Folytatás három hét múlva Kulcson, a fordított menetirányú pályán.

Vélemény, hozzászólás?