Telefon: +36309729679 Email: janecskoadrian@gmail.com
Vízen járás a Kartfarmon

Vízen járás a Kartfarmon

 

Kulcs után Csömörön, a Kartfarm pályán folytatódott a HCK és OAGB bajnokság a 07.18-19.-én. Mindkét nap trükkösnek bizonyultak a körülmények, sokszor esett az eső nap közben, a vizes és száraz pályás körülmények váltakoztak. Az időmérő edzést mindkét nap felszáradó pályán futották a versenyzők, vagyis azok voltak előnyben, akik hátrébb álltak a bajnokságban, ők kicsit jobb körülmények között teljesíthették a gyorskörüket.

A fent felsoroltak következtében nem ez volt a legeredményesebb hétvégénk, azonban annál értékesebb pontokat szereztek a versenyzőim. A Junior kategóriában Szabó Ádám a 11. helyről indulva ért fel egészen a 2. helyre, ami teljesítmény az én szememben győzelemmel ért fel.

A versenyzőim által mutatott hihetetlen felzárkózások közül is szeretném kiemelni Nagy Levente teljesítményét, aki a kettes kategóriában a harmadik helyen végzett. Leventében az volt a különleges, hogy már a pénteki felkészülésünkön látszott, hogy mennyire érzi a csurom vizes pályát. Az időmérőkön a kettes és hármas kategóriákban is olyan időket futott, amikkel sok olyan versenyzőt megelőzött, akik sokkal jobb, kevésbé vizes körülmények között teljesítették az időmérőjüket.  A harmadik kategóriában a 6. rajtkockát szerezte meg Levente, emlékszem, a rajt előtt már bent ült a bokszban, amikor a verseny előtt szokásos utolsó mondataimat intéztem hozzá. Előtte már felszáradt a pálya, viszont pont a rajt előtt el kezdett esni. A versenyzők a fedett bokszban várakoztak, azt mondtam neki ” –Nézz csak ki, esik. Jó szórakozást kívánok!” Annyira erős volt ilyen pályán, hogy szinte biztos voltam abban, ami végül történt. A hatodik helyről megnyerte a futamot! Nem volt egyszerű persze, amikor még szárazabb volt a pálya, kicsit lemaradt, de ahogy egyre vizesebb lett, egyre jobban érezte, amikor már közel annyi víz volt a pályán, már nem lehetett megállítani. A kulcsi siker után újabb győzelem!

A négyes kategóriában Mátyás Tamás harmadik helyével tette teljessé a pénteki szombati versenynapon szerzett dobogós helyezéseinket, Tamás idén először állt fel a dobogóra, miután Kulcson is nagyon közel állt ehhez.

Az OAGB versenynapja vizes körülmények között indult, majd felszáradt a pálya.

Négy dobogós helyezést sikerült bezsebelnünk ezen a napon, Szabó Zalán második helyen végzett az egyes kategóriában, Budai László a hármasban lett a harmadik, illetve a négyes kategóriában Budai László és Prágai Erwin kettős dobogós helyet szereztek, a második és harmadik helyeken végeztek.

Az Endurance bajnokságon a Budai László- Németh Bálint páros egy helyet javítva a kulcsi eredményükön, ezúttal a dobogó második fokára léphettek fel.

Vélemény, hozzászólás?